uto. apr 30th, 2024

Veliki uspjeh učenika JU Muzička škola “Dara Čokorilo” NIkšić na 48. Festivalu mladih muzičara Crne Gore

48. Festival mladih muzičara Crne Gore počeo je danas, 28.04.2023. na Cetinju i traje tri dana, tj. do 30.04.2023. Takmičenje je bijenalnog karaktera, a ove godine obuhvata 14 takmičarskih disciplina:  klavir, harfu, flautu, klarinet, saksofon, obou, hornu, trubu, trombon, solo pjevanje, kamerne ansamble (od tria do noneta), orkestar, balet i udaraljke.

Prvog dana 48. Festivala mladih muzičara Crne Gore predstavili su se učenici osnovnih muzičkih škola u disciplinama udaraljke i orkestar. Učenici muzičke škole “Dara Čokorilo” su se predstavili vrlo kvalitetnim programima i potvrdili na ovom prestižnom takmičenju raskošan talenat i kvalitet svog rada i znanja, posvećenost, stručnost  i pregnuća mentora.  U disciplini udaraljke  u prvoj kategoriji Andrija Vujović je osvojio prvo mjesto. U istoj disciplini  u drugoj kategoriji Čedomir Vuksanović je osvojio prvo mjesto, a u trećoj kategoriji Dušan Dorongić je takođe osvojio prvo mjesto. Svi učenici su u klasi prof. Martina Đorđevića.

 Orkestar osnovne muzičke škole “Dara Čokorilo” je osvojio drugo mjesto. Orkestar je pripremala i njime dirigovala prof. Vesna Šarac.

Čestitamo učenicima i profesorima!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *