pet. apr 26th, 2024

Na 26. Internacionalnom pijanističkom takmičenju „Flame“, koje se održava od 3. do 8. jula u Parizu, Andrija Đikanović, učenik III razreda JU Muzička škola „Dara Čokorilo“, osvojio je prvu nagradu.  

 

 

Andrija je nastupao u vrlo ozbiljnoj konkurenciji svojih vršnjaka iz mnogih zemalja. Internacionalni žiri je visoko ocijenio njegovu muzikalnost i tehniku, kao i kompletan muzički utisak. Takmičenje „Flame“ bilo je prilika da još jednom pokaže svoj muzički talenat.

Ovo nije njegovo prvo predstavljanje na međunarodnoj sceni.

„U ovoj školskoj godini dobitnik je prve nagrade na Festivalu “Isidor Bajić” u Novom Sadu i Zlatne lire na XLIV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore. Pored Andrijinog nespornog talenta, najveća zasluga za sve rezultate pripada njegovoj profesorici klavira Miri Der. Velika posvećenost, stručnost, pedagoška umijeća, kao i ljubav prema svom poslu rezultirali su velikim brojem nagrada njenih učenika, koji u kontinuitetu učestvuju na mnogim pijanističkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu“, objašnjavaju oni.

Na istom takmičenju nastupile su Sara Dubljanić, učenica V razreda, takođe u klasi prof. Mire Der i Anastasija Marković, učenica petog razreda, u klasi prof. Milice Joković.

Sara je na ovom značajnom takmičenju osvojila drugu nagradu, a Anastasija pohvalu. Obje učenice Muzičke škole su ranije učestvovale na državnom i međunarodnim takmičenjima i ostvarivale zapažene rezultate.  Nagrade sa međunarodnih  takmicenja nijesu novina za  ucesnike kojima su prof. Mira Der i  prof. Milica Jokovic mentori. Gotovo sa svakog takmicenja njihovi ucenici se vracaju sa znacajnim priznanjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *