sri. maj 8th, 2024

Prve nagrade za Andriju i Jovanu na Akordeon art plus 2018

Andrija Đikanović – prva nagrada na klaviru

Jovana Aleksić – prva nagrada na harmonici

Mira i Andrija Sarajevo  Jovana Aleksic Sarajevo Akordeon art

      Andrija Đikanović i prof. Mira Der                                          Jovana Aleksić

 

Andrija Đikanović, učenik IV razreda osnovne škole, osvojio je prvu nagradu na  1 Međunarodnom takmičenju pijanista koje se održava u okviru 9. Internacionalnog  festivala,  Akordeon art plus u Istočnom Sarajevu, u periodu od 15.05. do 18.05. 2018.  .Iako je  učenik IV razreda osnovne škole, iza njega je bogato koncertno i takmičarsko iskustvo. Andrijin talenat se ogleda, osim u kvalitetnim takmičarskim nastupima, i u lakoći memorisanja  i brzini sa kojom usvaja  i reprodukuje nove programe, što je za svakog muzičkog izvođača veoma bitan faktor uspjeha.

Andrija je, od početka svog školovanja,  u klasi prof. Mire Der.

Jovana Aleksić, učenica III razreda srednje muzičke škole, učestvovala je na  9. Internacionalnom  festivalu AKORDEON ART PLUS  u disciplini harmonika solo u  i osvojila prvu nagradu. Jovana je, svima koji prate uspjehe učenika Muzičke škole, odavno poznata po brojnim prvim nagradama na međunarodnim takmičenjima. Ove školske godine ostvarila je odličan uspjeh i  na                   XLV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji se održavao od 24.-27. aprila 2018. u Herceg Novom, na kojem je dobila Zlatnu liru.

Jovana je u klasi prof. Irene Merdović.

Spoj talentovanih  učenika i posvećenih  profesora, koje povezuje ljubav prema muzici, i naravno, obostrano uložen veliki trud  su, još jednom, potvrđena formula uspjeha.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *