sub. apr 27th, 2024

Na 3. međunarodnom muzičkom takmičenju “Zlatne stepenice”, Ivan Burić osvojio je prvu a Magdalina Knežević treću nagradu.

Ivan Burić Zlatne stepenice

Tri dana takmičenja prošla su u izvođenju 109 takmičara iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Ivan Burić, učenik VI razreda osnovne muzičke škole, u klasi je prof. Dijane Dendić. Njemu je ovo već treća nagrada ovog ranga tokom ove školske godine. Dobitnik je Zlatne lire na   XLV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore koji se održavao od 24.-27. aprila 2018. u Herceg Novom. Na međunarodnom muzičkom takmičenju Fantast 2018. koje se održavalo u Bečeju takođe je dobitnik prve nagrade, tako da on sigurno korača „zlatnim stepenicama“ muzičkog uspjeha.

Magdalina Knežević, učenica VIII razreda, je veoma talentovana violinistkinja koja svojim izvođenjem osvaja simpatije publike i i žirija. I Magdalina je u klasi prof. Dijane Dendić. Osim treće nagrade u Valjevu, svojim zapaženim nastupom, na XLV Muzičkom festivalu mladih Crne Gore osvojila je Srebrnu liru.

Ideja takmičenja “ Zlatne stepenice ” je da okupi talentovane učenike i studente gudačkih instrumenata iz Srbije i regiona, da ih inspiriše i usmerava u profesiji, koja za mnoge od njih i život znači, a ime joj je muzika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *