pet. apr 26th, 2024

Nove nagrade za Miloša, Milicu i Hajdanu

Na Međunarodnom  pijanističkom takmičenju „Mladi virtuoz“ u Beogradu Miloš Burić, učenik IV razreda osnovne  muzičke škole, dobitnik je prve nagrade. On je tokom ove školske godine učestvovao na više takmičenja i ostvario zapažene rezultate:

                           I nagrada/ Festival „Isidor Bajić“, Novi Sad

                      II nagrada/  2. Međunarodno pijanističko takmičenje Tivat

               III nagrada/  23. Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“, Beograd

I Milica Tadić, učenica II razreda osnovne muzičke škole, učestvovala je na  Međunarodnom  pijanističkom takmičenju „Mladi virtuoz“ u Beogradu i  osvojila drugu nagradu. Milica je učestvovala i na Festivalu Isidor Bajić u Novom  Sadu na kojem je dobila prvu nagradu.

Miloš i Milica  su u klasi prof. Milice Joković koja je u velikoj mjeri zaslužna za ostvarene uspjehe.

Hajdana Glušica, učenica I razreda srednje muzičke škole, dobitnica je treće nagrade na  Internacionalnom  takmičenju solo pjevača “Radmila Bakočević” u Kragujevcu. Na  takmičenju, koje  se organizuje prvi put,  učestvovalo je  više od 50 solo pjevača iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Hajdana je u klasi prof. Tijane Blečić. Njen uspjeh je posebno značaj za školu jer je  odsjek za solo pjevanje otvoren ove školske godine i već opravdava svoje postojanje kroz zapažene uspjehe prof. Tijane i Hajdane na koncertima i festivalima.

Miloš Burić     Hajdana Glušica 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *