čet. apr 25th, 2024

 

Poetsko-muzičko veče sinoć je održano u Koncertnoj sali naše škole. Učenici Srednje muzičke škole sa profesoricom Crnogorskog – srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Bojanom Obradović u sklopu vanastavnih aktivnosti, a uz podršku Škole, pripremili su veče posvećeno poeziji i muzici i simbolički ga vezali za dan posvećen ljubavi.

Cilj je bio povezati dvije umjetnosti i prisjetiti se stihova naše i svjetske književnosti koje su govorili učenici srednje škole, a pratili ih muzički izvođači na klaviru, gitari, bubnjevima, violini, violončelu. Takav način organizacije dao je šansu da se sadržaj vannastavnih aktivnosti individualno prilagodi svakom učeniku, što je jedan od ciljeva modernog nastavnog procesa na kojem insistira reforma obrazovnog sistema.

Učenici koji su učestvovali u programu i odigrali ulogu domaćina škole koja njeguje umjetnost i podržava njihov trud:

Sara Stamatović, Mihailo Pešut, Milorad Balić, Hajdana Glušica, Katarina Dadić, Lara Bulatović, Kristijan Lalović, Anđela Todorović, Katarina Popović, Sonja Mićanović, Ivana Dendić, Sanja Mijanović, Jovana Jaredić, Goran Mirjačić, Jovana Aleksić, Jelena Gogić, Marko Lazović, Matija Bulajić i Maša Deretić.

U organizaciji večeri svoj nesebičan doprinos dale su profesorice stručnih predmeta Dragana Glomazić i Valentina Topalović – Jaredić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *