čet. apr 25th, 2024

DIMITRIJU PRVA NAGRADA, JOKU I MILENI TREĆE NAGRADE NA XII MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU  “DANI HARMONIKE”

Po prvi put ove godine održano je online XII Međunarodno takmičenje ” Dani harmonike” u Bosni i Hercegovini. Naime, ovo takmičenje se tradicionalno organizuje svake godine u Bijeljini-Ugljeviku još od 2009. godine. Uprkos jakoj konkurenciji takmičara iz BiH, Srbije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Madjarske, Hrvatske, Slovačke, Austrije, predstavnicima Crne Gore jeste bio izazov, ali ne i problem da osvoje sjajna mjesta i nagrade. 

Jedini predstavnici iz Crne Gore bili su učenici iz Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Dara Čokorilo”, čiji su rezultati opravdali naša očekivanja. Takmičenje je organizovano u disciplinama solo harmonike, kamerni sastavi i orkestri. U VI kategoriji, disciplina solo harmonika nastupio je Dimitrije  Knežević, učenik IX razreda osnovne muzičke škole, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mjesto. U VIII kategoriji, disciplina solo harmonika, nastupili su učenici III razreda Srednje muzičke škole Joko Mićković i Milena Drašković i osvojili III nagrade. Svi učenici su iz klase profesorice Vesne Šarac.
Učesnike takmičenja ocenjivao je žiri u sledećem sastavu: Juri Šoškin (Rusija), Vladimir Murza (Ukrajina), Viktor Romanko ( Rusija), Dijana Stančeva ( Bugarska), Miljan Bjeletić (Srbija), Slaviša Perić ( Bosna i Hercegovina).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *