pet. apr 26th, 2024

Na 11. Internacionalnom takmičenju Akordeon Art Plus – BiH, nastupio je veliki broj učesnika iz Bosne i Hercegovine, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Kine, Litvanije, Poljske, Portugala, Norveške i Crne Gore. I pored jake konkurencije, učenici  JU muzička škola „Dara Čokorilo“ – odsjeka harmonike ostvarili su zapažene rezultate:

*disciplina harmonika solo (osnovna škola) – Vuk Vujačić, II nagrada u klasi profesorice Ljiljane Radović;

*disciplina harmonika solo (srednja škola) – Joko Mićkovič, I nagrada u klasi profesorice Vesne Šarac; Milena Drašković, II nagrada u klasi profesorice Vesne Šarac; Dimitrije Knežević, I nagrada u klasi profesorice Vesne Šarac.

*disciplina Kamerna muzika – Kvartet harmonika: Joko Mićković, Dimitrije Knežević, Milena Drašković i Matija Zirojević osvojili su I nagradu i zvanje Laureata u klasi profesorice Vesne Šarac.

Učesnike ovogodišnjeg Akordeon Arta ocjenjivao je stručni žiri sačinjen od eminentnih pedagoga i izvođača na harmonici iz Rusije, Japana, Njemačke, Slovenije, Srbije i BiH.

Učenici i mentori odsjeka harmonike se uvijek vrate sa vrijednim i brojnim priznanjima, što svakako daje potvrdu o kvalitetu njihovog rada i napretka u domenu klasične harmonike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *