uto. apr 23rd, 2024

Završni koncert projekta VIVUM u okviru kojeg učestvuju učenici pet srednjih muzičkih škola iz Crne Gore održan je u petak, 27. maja, u Podgorici, u velikoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, u 19 sati.

Publici su se predstaviti solisti, kamerni ansambli, horski ansambl i kamerni orkestar, a među njima su učestvovali i učenici naše Škole: kamerni duo Ksenija Perišić, sopran i Bjanka Minić, klavir, mentor prof. Diana Floršic Marković i kamerni duo Ivan Burić, violina i Dimitrije Knežević, harmonika, mentor prof.Vesna Šarac. Violinista Ivan Burić, iz klase prof. Dijane Dendić, izveo je i solo kompoziciju uz pratnju korepetitorke prof. Ivane Pešić.

Kao propratni edukativan i motivišući  sadržaj projekta je i organizovani odlazak na koncert  naših srednjoškolaca.

Ove godine je u okviru projekta realizovano pet koncerata, u različitim gradovima Crne Gore, a formiran je i zajednički Dječiji simfonijski orkestar, od učenika četiri crnogorske srednje škole. Jedan od koncerata, održan u Muzičkom centru u  Podgorici, bio je posvećen muziciranju ovog orkestra.

Projekat je integralni dio programa “Moje vrijednosti i vrline”, koji realizuje Zavod za školstvo uz podršku Unicef kancelarije u Crnoj Gori.

Koordinatorke projekta su profesorice: Jelena Krivokapić iz MŠ ,,Vasa Pavić” iz Podgorice, Valentina Topalović Jaredić, Vesna Šarac i Dragana Glomazić, iz MŠ ,,Dara Čokorilo” iz Nikšića, Isidora Jovićević iz MŠ uTivtu, Ivana Radović iz MŠ ,,Vida Matjan” iz Kotora i Nada Glomazić iz MŠ ,,Andre Navara” iz Podgorice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *