čet. apr 25th, 2024

Na ovogodišnjem Festivalu Pollyhymnia koji se održao u Skoplju, online putem, učenici duvačkog odsjeka Muzičke škole “Dara Čokorilo” osvojili su zavidne rezultate. Učenici su se predstavili u dvije discipline, a to su flauta solo i kamerna muzika.

U disciplini solo flauta, predkategorija predstavio se Pavle Zečević učenik IV razreda u klasi prof. Ksenije Barbić. On je osvojio I nagradu (97) bodova.

U I kategoriji iste diacipline, predstavila se Anica Radulović, učenica VI razreda u klasi prof. Milene Konatar i osvojila je I nagradu, (95,2) bodova.

U disciplini kamerna muzika takmičila su se dva sastava- duo fluta i duo flauta-klarinet.

U I lategoriji, takmičio se duo flauta koji čine učenice Anica Radulović i Hana Jauković, VI razred, u klasi prof. Milene Konatar. One su osvojile I mjesto sa osvojenih (96,33) bodova.

A u II kategoriji takmičile su se učenice Ana Jušković, flauta, VII razred i Nađa Papović, klarinet, VIII razred. One su u klasi prof. Ksenije Barbić i Stefana Popovića, na takmičenju su osvojile I nagradu sa osvojenih bodova.

Mentori su izuzetno zadovoljni radom i zalaganjem svojih učenika. Da se rad isplati, dokazano je učešćem i postignutim uspjesima na ovako

velikom i priznatom Međunarodnom festivalu, na kojem se predstavljaju djeca iz cijele Evrope, a i šire, a žiri je sačinjen od eminentnih i priznatih profesora, pedagoga, izvođača sa teritorije Evrope.

Takođe, pored navedenog festivala učenici su se predstavili i na Festivalu mladih Crne Gore na Cetinju.

Duo Flauta- Anica Radulović i Hana Jauković druga kategorija originalne i transkribovane kompozicije , osvojile su pohvalu.

Duo flauta i klarinet, Ana Jušković i Nađa Papović, druga kategorija originalne kompozicije, takođe su osvojile pohvalu.

Čestitamo učenicima i mentorima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *