čet. apr 25th, 2024

Osvajanje slobode!

Kao dio vannastavnih aktivnosti učenici naše škole su u petak, 18.11.2022. godine posjetili Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis gdje su u multimedijalnoj Sali imali priliku da učestvuju u interaktivnoj radionici „Osvajanje slobode“. Radionicu je organizovala NVO TNT iz Podgorice u sklopu njihovog istoimenog projekta. 

Dvadeset šest učenica i učenika uz pratnju nastavnica su na radionici razmjenjivali mišljenja i znanja o načinima na koje je popularna kultura (sa posebnim akcentom na popularnu muziku) mijenjala svijet, smanjivala razlike među različitim ljudima i skupinama, uticala na smanjenje govora mržnje u javnom životu i oblikovala svijet kakav danas poznajemo. 

Zavirili smo detaljnije u svijet koji nas okružuje. Od muzike koja nas prati kroz cijeli život, one u liftu, prodavnici ili ringtonu naših telefona do one koja nam stiže putem sveprisutnih kanala digitalnog svijeta. Od mode do industrijskog dizajna, od načina ponašanja do formiranja ukusa svakog pojedinca… 

Prisutni su kroz interaktivni nagradni kviz, brojne vizuale, grafičke prikaze, audio semplove, lagane zadatke i razmjenu mišljenja saznali više o procesu najtiše revolucije koja se ikada desila – muzičke revolucije! 

Svojim idejama učenici naše skole su dali vrijedan doprinos radionici.

Sent from Yahoo Mail on Android

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *