uto. mar 19th, 2024

Dana 18. maja 2023. godine, na sceni Muzičkog centra Crne Gore, na koncertu u okviru  projekta Vivum predstavili su se solisti, kamerni sastavi i združeni horovi učenika iz svih muzičkih škola Crne Gore.

Muzičku školu “Dara Čokorilo”  predstavljala je učenica IX razreda Nađa Papović, iz klase profesora Stefana Popovića, u kategoriji solo klarinet, uz klavirsku saradnju profesorice Bojane Golubović.

Na kraju koncerta nastupio je združeni hor od 200 učenika koji svoje muzičko obrazovanje stiču u svih  14 muzičkih škola Crne Gore. 

Dirigentice hora su profesorica Valentina Topalovic – Jaredić i profesorica Zoja Đurović. Nastup hora je u potpunosti opravdao zvanje ovogodišnjeg projekta VIVUM – MUZIKA SPAJA.

Projekat VIVUM  predstavlja promociju vrlina i vrijednosti u muzici. Uspjeh  održanih koncerata, formiranje zajedničkog hora, na najljepši način govore koliko se uspjelo u promociji socijalnih i emocionalnih vrlina kod djece.

Zahvalni smo za koncert glavnim akterima, profesorima i učenicima koji  muzikom šalju poruke koje promovišu  vrijednosti projekta VIVUM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *