sub. jun 22nd, 2024

Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra, koji je formiran u okviru projekta VIVUM (vrline i vrijednosti u muzici) održan je 2. jula u Vladinom domu na Cetinju. Koncert je inspirisan Programom za razvoj socijalnih emocionalnih kompetencija djece i mladih. Dječiji simfonijski orkestar je nastao kao rezultat saradnje svih srednjih muzičkih škola u Crnoj Gori, a pod pokroviteljstvom UNICEF-a, Zavoda za školstvo, Ministarstva prosvjete, Muzičkog centra i prijestonice Cetinje.

Učenici su imali privilegiju da četiri dana rade sa maestrom Markom Korovičem, svjetski poznatim umjetnikom iz Francuske, koji je na njih prenio svoj entuzijazam i beskrajnu ljubav prema muzici. Izveli su djela Bramsa, Dvoržaka, Bizea i Markeza.

Učenici naše škole koji su imali čast i privilegiju da učestvuju u ovom projektu su violinisti: Maja Mijanović, Ivan Burić, Luka Bajović, Nađa Spasojević, Kaća Radulović, Zoja Minić i Dajana Tadić, flautistkinja Ksenija Sarić, klarinetistkinja Nađa Papović i harmonikaš Dimitrije Knežević.

Orkestar naše škole je spremala prof. Dijana Dendić, u saradnji sa profesorima mentorima Ksenijom Popović, Stefanom Popovićem i Vesnom Šarac.

Muzika je još jednom pokazala da je univerzalni jezik i da nas sve povezuje bez obzira na različitosti, kao i da je jedan od glavnih snaga za stvaranje empatije, mira i razumijevanja.

ČESTITKE SVIM UČESNICIMA NA ULOŽENOM TRUDU I SJAJNOM PREDSTAVLJANJU!!!

https://cetinjskilist.com/odrzan-koncert-djecjeg-simfonijskog-orkestra-foto-video/?fbclid=IwAR1hmGhyVpJ133i2K2Kq6QPGXduPJDX57P1sWCWU5igZ-2u-wQbGAHOEqIA_aem_AUhFS_Vi_iIipfZt1hHicZxyMhejWfD7yPnva5VT-aRBdE71V486ArbM_ZKA6Bssk3M&mibextid=Zxz2cZ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *