sub. apr 27th, 2024

Koncert svih muzičkih škola Crne Gore u okviru projekta VIVUM (vrline i vrijednosti u muzici), koji je održan sinoć u Dvorani Park potvrdio je još jednom da u svakom kraju Crne Gore ima vrlo talentovane djece, kao i zajedništva i prijateljstva. Muzička škola Herceg Novi prvi put je bila domaćin.

Direktor Muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora Mihajlo Lazarević kazao je da im je izuzetno drago što su pokrenuli ovakvu jednu inicijativu, a to je da se djeca sa teritorije cijele Crne Gore saberu u jednom gradu i zajedno muziciraju.

-Oni se na ovaj način upoznaju, stiču se nova prijateljstva, poznanstva , a to će rezultirati nekim njihovim budućim nastupima i koncertima, gdje će se u nekom kamernom ansamblu zajedno muzicirati. Drago nam je da smo ovog puta u Herceg Novom , gradu sa dugom muzičkom tradicijom i da smo odmah na početku školske godine uspjeli da proberemo divne učenike koji su došli da predstave svoj rad, profesora, grad i muzički školu i da doprinesu da kišno veče u Herceg Novom bude jedno veselo, nadahnuto i ispunjeno muzikom.

 Naredni koncert u okviru projekta VIVUM biće u Bijelom Polju, a završni u Podgorici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *