pet. mar 29th, 2024

Ispred crkve svetog Nikole, prethodne večeri nastupili su mladi muzičari, polaznici master class radionice za violinu profesora Vujadina Krivokapića sa Muzičke akademije Cetinje. Klavirsku saradnju na koncertu pružio je profesor klavira i korepetitor Aleksej Molčanov.

U ambijentu inspirativnog baroknog grada mladi muzičari su vrijedno radili tokom sedam dana trajanja festivala i pokazali marljivost, talenat, umijeće i želju da uče i napreduju u uslovima koje je nametnula kovid godina.

Nastupili su Luka Bajović, Ivana Dendić, Marija Vojinović i Nađa Spasojević iz Nikšića, Jovan Jovović i Milutin Radulović iz Podgorice, Viktor Huter sa Cetinja, kao i tivćanke Tara i Pavla Petrović.

IMG 7709 1000x555

Gost večeri i najmlađi učesnik na koncertu, bio je Petar Vojinović iz klase profesorice Ane Dulović, koji je na violončelu odsvirao Dvoržakovu Humoresku. Na programu su bila djela Mocarta, Tartinija, Gluka, Šumana, Paganinija i Isaia.

Jedanaesto izdanje Festivala gudača je pokazalo čvrstu volju i dobru namjeru organizatora da se mladim muzičarima da podrška na putu njihovog uspjeha, edukacije i usavršavanja kao i da se sa kvalitetnim programskim sadržajima upotpuni kulturna ponuda grada Perasta.

U drugom dijelu Festivala planiran je maser clas pijaniste i profesora Bojana Martinovića, violiniste koji nosi titulu Zaslužni umjetnik Rusije Michaila Bereznitskog i hrvatske violinistkinje Renate Prizmić Linarić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *