pet. maj 24th, 2024

Još jedna u nizu  međunarodnih nagrada za Marka Lazovića

Marko Lazović, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, u klasi profesora Nikole Pejovića, osvojio je prvo mjesto iz gitare u Italiji na XII  Međunarodnom takmičenju “Giovani Musicisti – Città di Treviso”.

Marko Lazovic

Takmičenje godinama organizuje Muzička akademija „Studio Musica“ iz Trevisa i posvećeno je razvoju umjetničkog stvaralaštva talentovanih mladih muzičara kroz međunarodne kulturne razmjene i promociju područja Trevisa za kulturu i turizam. Održavanje takmičenja je bilo  planirano početkom aprila ove godine, ali je zbog situacije sa pandemijom Corona virusa odloženo za mjesec oktobar, kada je na  onlajn učešću uzelo više od 100 takmičara iz 17 zemalja (Italija, Španija, Njemačka, Kina, Vijetnam, Albanija, Hrvatska, Slovenija, Rusija, Južna Koreja, Poljska, Hong Kong, Rumunija, Austrija, Mađarska, Crna Gora).

I pored jake konkurencije, Marko je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto i I nagradu. Od ukupno 100 bodova, Marko je osvojio 97, a odluku o tome donio je žiri u sastavu: Corona Pierluigi, Costantini Michele, D’Alessandro Antonio, Saretta Franco i Tagliarol Angela.

Marko Lazović je bio jedini učesnik na ovom takmičenju iz Crne Gore, pa mu je ova nagrada utoliko i draža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *