sub. apr 20th, 2024

Vesna i kvartetVuk Vujačić

USPJEH  UČENIKA ODSJEKA  HARMONIKA NA TAKMIČENJU ACCORDEUS

Na prvom on line muzičkom takmičenju „Accordeus“, pokrenutom u okviru Festivala klasične muzike „Orfej“, Istočno Sarajevo – BiH, učestvovalo je preko 110 učesnika iz Ukrajine, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Poljske, Bugarske, Češke, Hrvatske, Slovačke i Crne Gore. Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“, kao jedini reprezenti Crne Gore, osvojili su zapažene rezultate.

Učenik Vuk Vujačić, VII razred osnovne muzičke škole, klasa prof. Ljiljane Radović, nastupio je u II kategoriji i osvojio I nagradu.

Na takmičenju u III i IV kategoriji nastupili su i učenici Srednje muzičke škole: Dimitrije Knežević, I razred u klasi prof. Vesne Šarac, osvojio je I nagradu; Joko Mićković, IV razred u klasi prof. Vesne Šarac, osvojio je I nagradu; Milena Drašković, IV razred u klasi prof. Vesne Šarac, osvojila je II nagradu.

U disciplini Kamerna muzika, II kategorija Kvartet harmonika – Joko Mićković, Dimitrije Knežević, Milena Drašković i Matija Zirojević osvojili su I nagradu.

Naviknuti na nagrade od ranije, nijesmo bili iznenađeni postignućima naših sjajnih harmonikaša. Rad, trud i volja su zaista urodili plodom i nagrade su neizostavno i ovog puta došle u prave ruke. Veliku zaslugu imaju i profesori-mentori Vesna Šarac i Ljiljana Radović na nesebičnoj podršci i pomoći pomenutim učenicima.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *