pet. apr 19th, 2024

Od 6. do 8. maja u Mariboru je održano jedno od najznačajnijih takmičenja za solfeđiste, International misic masterclass and competition. Iz bezbjednosnih razloga (Covid 19)  takmičenje je organizovano on line. Uprkos jakoj konkurenciji, naše zlatne učenice su, kao jedini reprezenti Crne Gore, bile na visini zadatka osvojivši tri prve nagrade.  Pokazale su da kriterijumi prestižnog takmičenja ne mogu biti prepreka za uspjeh koji je zbir napora, truda, marljivog rada i podrške njihove mentorke profesorice Jelice Jošanović.

20200619 192425

 prof. Jelica Jošanović

Maja MijanovićMaja Mijanović Jovana JaredićJovana Jaredic Sanja MijanovićSanja Mijanović

Sve učesnice su učenice Srednje muzičke škole. Stručni žiri Tedej Kušar, Slavica Smiljanjić Marković i Lidija Đidara odlučio je da učenica drugog razreda Maja Mijanović,       koja se takmičila u kategoriji Vb sa učenicima III razreda, osvoji prvu nagradu-zlato; učenica trećeg razreda Jovana Jaredić, koja se takmičila u kategoriji VIb sa učenicima IV razreda, osvoji prvu nagradu-zlato        i enica četvrtog razreda Sanja Mijanović, koja se takmičila u kategoriji VIb, osvoji prvu nagradu-zlato.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici više zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *