ned. apr 28th, 2024

Kraj nastavne 2022/23. godine Muzička škola “Dara Čokorilo” obilježila je ceremonijom uručenja diplome Luča i koncertom na kom su nastupili učenici svih razreda, u pratnji mentora.

Još jedna uspješna školska godina privedena je kraju, a u prilog tome govore brojne medalje, nagrade i priznanja osvojena na državnim i međunarodnim takmičenjima, kazala je Sanja Radulović, direktorka Muzičke škole „Dara Čokorilo“, u pozdravnoj riječi na svečanosti povodom završetka nastavne 2022/2023. godine.

Na II Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti ostvarili smo zapažen uspjeh – 1 prvo mjesto i 4 treća mjesta. Na 48. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore učenici Škole osvojili su 5 prvih, 1 drugo i 3 treća mjesta. Učestvovali smo na 14 međunarodnih takmičenja i ukupno osvojili 20 prvih, 18 drugih i 6 trećih nagrada. Rezultati najboljih ostaju kao trajni pečat sadašnjosti i putokaz za budućnost”, istakla je Radulović.

Škola je ove godine ispratila 6 maturanata, od kojih su tri dobitnici diplome Luča. Priznanje za odličan opšti uspjeh u svim razredima osnovne i srednje škole i primjerno vladanje dobile su učenice Maja Mijanović, Ana Miletić i Anastasija Čalak. Diplome Luča i prigodne poklone svršenim maturantkinjama uručile su direktorka Škole i razredni starješina Valentina Topalović – Jaredić.

Mina Gezović
Foto/video: RTNK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *